Clicky


Vijf aanhoudingen voor import van 200 kilo heroïne

Vijf aanhoudingen voor import van 200 kilo heroïne
15-08-2013 16:35 | Overtredingen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - De politie heeft in de haven van Rotterdam 202 kilo heroïne in beslag genomen. In het onderzoek naar de import van de partij heroïne zijn de afgelopen dagen vijf verdachten aangehouden. Ze worden vandaag door het Landelijk Parket voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Rotterdam, meldt het Openbaar Ministerie.

De heroïne zat verstopt in een zeecontainer uit Pakistan die was gevuld met dozen textiel. Bij controle van de container vonden de douane en de politie vorige week donderdag 2054 zakjes met in totaal 202 kilo heroïne. De verdachten wilden de drugs vermoedelijk in Nederland opnieuw verpakken in hoeveelheden van 1 kilo en vervolgens exporteren naar Groot-Brittannië. De heroïne is inmiddels vernietigd.

De politie heeft de hoofdverdachte in het onderzoek naar heroïnehandel dinsdagmiddag aangehouden op de A2 ter hoogte van Nieuwegein. Het gaat om een 31-jarige man uit Groot-Brittannië. De Brit wordt ervan verdacht dat hij de leiding had over het transport. Ook zijn 23-jarige medepassagier uit Amsterdam werd aangehouden.

Maandag hield de politie op Schiphol al een 38-jarige Brit aan die op het punt stond een vlucht naar Londen te nemen. Later die dag werden op de A2 in de buurt van Den Bosch een 32-jarige Pakistaan en 56-jarige man uit Amsterdam aangehouden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions