Clicky


Van Rijn Group Poeldijk net failliet: nu al deels doorgestart

Van Rijn Group Poeldijk net failliet: nu al deels doorgestart
15-08-2013 16:10 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

POELDIJK – Het kan snel gaan in de transportbranche. Donderdagmiddag sprak de Haagse rechtbank het faillissement uit van de Van Rijn Group in Poeldijk. En inmiddels is bekend dat het ook failliete Van Rijn Trading wordt doorgestart door van Staay Food Group in Venlo.

Afgelopen vrijdag heeft Van Rijn Trading B.V. surseance van betaling verkregen, waarbij Mr M. Souren van Hoens & Souren Advocaten als bewindvoerder is aangesteld. Vandaag (donderdag 15 augustus) is het omgezet in een failissement. Het bedrijf heeft  stilgelegen. De directie van Van Rijn Trading B.V. heeft samen met de bewindvoerder naar een oplossing gezocht.

Gisteren, 14 augustus jl., is met Staay Food Group mondeling overeenstemming bereikt over het – na faillissement – overnemen van de activiteiten van Van Rijn Trading B.V.. De commerciële operatie van de vestiging in Poeldijk zal worden geïntegreerd met de activiteiten van Staay-Hispa B.V. in Barendrecht.

De activiteiten van het voormalige Langfruit worden geïntegreerd met die van Van der Staay Venlo B.V. De naam van Van der Staay Venlo B.V. zal worden gewijzigd in Staay-Van Rijn B.V., een 100 % dochter van Staay Food Group. Op deze vennootschap worden normale kredietlimieten verstrekt die de bedrijfsvoering weer mogelijk maken.

Zo’n 200 medewerkers

Ron de Greeff van de Staay Food Groep: “Wij gaan door met de handelsactiviteiten van Van Rijn Trading. Een deel van het personeel gaat mee in de doorstart. Hoeveel weet ik nog niet. Bij de Van Rijn Group werkten zo’n 200 personen.”

Voor het faillissement is een en ander al afgesproken. Waarom geen bedrijfsovername, maar de zaak eerst failliet laten gaan? De Greeff: “Dat is een technisch verhaal. De bewindvoerder heeft die verantwoording genomen en overlegd met de rechter-commissaris. En toen alles met ons in orde gemaakt. Het bedrijf moest eerst failliet gaan.”