Van Rijn Group Poeldijk is failliet

Van Rijn Group Poeldijk is failliet
15-08-2013 15:18 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

POELDIJK – De Haagse rechtbank heeft donderdag 15 augustus de Van Rijn Group aan de ABC Westland 574 in Poeldijk failliet verklaard.

Eerder was er nog uitstel van betaling aan het bedrijf verleend. Maar het lukte de directie en de bewindvoerder niet om de transportonderneming  in zijn huidige vorm weer levensvatbaar te maken.

Ook failliet zijn Rijn Trans BV, Van Rijn Trading BV, Van Rijn Holding BV en Van Rijn Groep. De curator is mr. M. Souren uit Zoetermeer. Hij heeft zich eerder als bewindvoerder met de affaire beziggehouden. En was daardoor steeds niet in de gelegenheid om informatie te verstrekken over de stand van zaken. Ook donderdagmiddag is hij om commentaar gevraagd, maar blijkt helaas vanwege andere werkzaamheden nog onbereikbaar.

Het oordeel is dus uiteindelijk geveld door de rechter-commissaris in Den Haag. Een perswoordvoerder heeft dat bevestigd aan Transport Online.

Familiebedrijf

De Van Rijn Group is tot nu toe actief geweest in de aardappelen-, groente- en fruitsector. Sinds haar oprichting in 1855 in het Westland, heeft de nu failliete onderneming zich ontwikkeld tot een wereldwijde agrofood-speler op het gebied van teelt en vermarkting van consumptieaardappelen, groente en fruit.

Met meer dan 50 aangesloten bedrijven en partners in ruim 70 landen, elk gespecialiseerd in een onderdeel van de AGF-waardeketen, was de Van Rijn Group in staat om haar klanten en partners een Full Service-pakket aan te bieden.

Vanaf het begin is de Van Rijn Group een familiebedrijf geweest. Hierdoor stond een lange termijnvisie hoog in het vaandel. Dit waarborgde volgens de directie de belangen van partners en het wereldwijde netwerk van de Van Rijn Group.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden