Clicky


Tekort aan chauffeurs steeds groter probleem voor Duitse transporteurs

Tekort aan chauffeurs steeds groter probleem voor Duitse transporteurs
15-08-2013 14:49 | Buitenland | auteur De Redactie

LAICHINGEN(D) - Uit een recent onderzoek van ADAC Truck Service onder 108 Duitse transportbedrijven blijkt dat ongeveer een derde (31,5 procent) moeite heeft om aan goed gekwalificeerde chauffeurs te komen. Dit betekent een stijging van 24,3 procent ten opzichte van de 7,1 procent in 2012.

Volgens het onderzoek keren veel vrachtwagenchauffeurs het vak de rug toe vanwege de lange werkdagen, tijdsdruk, stress en hectische dagelijkse werkomstandigheden.

De grootste kopzorg voor Duitse transporteurs zijn echter nog steeds de stijgende kosten(87 procent), zoals de almaar hoger wordende brandstofprijzen en exploitatiekosten. Ook de gestegen tolkosten(14,8 procent) bezorgen de Duitse transporteur de nodige hoofdbrekens.

Meer dan een op de vijf transporteurs (21,3 procent) is eveneens verontrust over de gevolgen van de huidige zwakke economische situatie in Europa op hun eigen bedrijf. Sinds 2009 is dit perscentage niet zo hoog geweest. Voor 2013 verwacht meer dan de helft van de ondervraagde transporteurs dat het bedrijf zal stagneren(51,9 procent) of achteruit zal gaan(13,9 procent). Slechts een derde van de ondervraagden verwacht een verbetering(36,6 procent).

ADAC Truck Service is de Duitse leider in pechhulp voor trucks, trailers, bussen en lichte bedrijfswagens.