Transport Online - Directeur failliet Van Dijk Expeditie en Transport Kollum blijft optimistisch - UPDATE!

Directeur failliet Van Dijk Expeditie en Transport Kollum blijft optimistisch - UPDATE!

Directeur failliet Van Dijk Expeditie en Transport Kollum blijft optimistisch - UPDATE!
15-08-2013 11:13 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

KOLLUM - "Mijn bedrijf is failliet omdat een opdrachtgever mij nooit heeft betaald", zegt directeur Christiaan van Dijk van het eerder deze week failliet verklaarde Van Dijk Expeditie en Transport in Kollum. "En als ik geen geld heb, kan ik niets meer ondernemen”, vertelt hij somber verder. “Ik heb negen vrachtwagens op de weg en huur de de chauffeurs in", klinkt het verder.

Hulp bleef uit

"Ik heb geprobeerd om regelingen te treffen. Ik was aangesloten bij een organisatie die mij steeds de indruk had gegeven dat ze mij zouden helpen in tijden van nood. Maar die hulp bleef helaas uit", benadrukt Van Dijk.

"De vrachtwagens waren geleased en gehuurd en op zich vallen de schulden mee. Ik heb wel zin om door te starten, maar wat mijn plannen zijn hou ik nu nog liever voor mezelf."

Doorstart realistisch?

"Ik wil eerst deze kwestie afwikkelen", voegt hij er nog aan toe. De ondernemer die de faillissementsuitspraak dinsdag in de rechtbank van Noord-Nederland moest aanhoren, blijft optimistisch. Dat blijkt uit het feit dat hij nog doorwerkt. Meestal gebeurt dat alleen als een doorstart realistisch is. Het is dus nog niet gezegd dat het licht definitief uitgaat voor de transportonderneming aan de Eskesstraat 9.

"Ik vervoer eigenlijk alles wat los en vast zit, veel pallets en ik ben actief tijdens de bietencampagne", wil Van Dijk nog kwijt.

Van der Aart

"Hij was operationeel directeur bij Van der Aart in Drachten", reageert bestuurder Edwin Atema van FNV Bondgenoten. "Hij had die negen wagens zonder eigen vergunningen.Zijn eigen bedrijfje had Van Dijk erbij", laat de vakbondsman woensdagavond weten.

Over een mogelijk doorstart zegt Atema: "Oh, zonder vergunning?" En: "Wij gaan het volgen."

In loondienst

Dat de directeur overweegt door te starten en nog gewoon doorrijdt en dus de activiteiten van zijn failliete bedrijf voortzet is onbekend bij curator mr. H. Lunter uit Drachten. "Ik heb hem nog niet gesproken. Hij geeft aan nu in loondienst te werken en rijdt tot het weekeinde. Daarom heb ik volgende week een afspraak met hem", meldt ze.

Ze vertelt kort daarna: "Het faillissement is aangevraagd door een oliemaatschappij en Kooiker Groep in Grou."

"Mij is bekend dat er geen personen in loondienst waren. Verder ga ik in kaart brengen of er eigendommen zijn, hoe de leasecontracten in elkaar zitten en hoe groot de schuldenlast is", besluit ze.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions