Clicky


Werkstraf geëist tegen 15-jarige kopschopper

Werkstraf geëist tegen 15-jarige kopschopper
14-08-2013 19:02 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN BOSCH (Novum) - Tegen de jongste verdachte van de geruchtmakende mishandeling in Eindhoven begin dit jaar is woensdag zeventig uur werkstraf geëist. De 15-jarige verdachte is volgens het Openbaar Ministerie in Den Bosch schuldig aan openlijke geweldpleging. Eerder op de dag werden tegen de drie andere 'kopschoppers' celstraffen geëist.

In het centrum van Eindhoven werd op 4 januari een 22-jarige man uit Oirschot mishandeld. De beelden, waarop te zien was dat het slachtoffer tegen het hoofd werd geschopt terwijl hij op de grond lag, werden op televisie getoond en belandden op internet. Ze zorgden voor veel commotie.

Justitie eiste anderhalf jaar cel tegen hoofdverdachte Brent L., en vier maanden tegen twee andere verdachten. Een van hen, Brett S., moet zich bovendien laten behandelen voor zijn agressieprobleem.

De officier van justitie heeft in de hoogte van de eisen geen rekening gehouden met de grote aandacht in de media na het tonen van de beelden van het incident. "In deze zaak gaat het om een ernstig incident, extreem zinloos geweld gepleegd in een uitgaansgebied door een groep personen, met veel maatschappelijke beroering tot gevolg", stelt de officier van justitie.

"Verdachten hadden, gezien de ernst van de geweldpleging, kunnen weten dat veel in het werk zou worden gesteld om tot een oplossing van de zaak te komen." Ze hebben zich echter niet zelf bij de politie gemeld, waardoor het tonen van de beelden noodzakelijk werd, meent het OM.

De rechter doet over twee weken uitspraak.