Transport Online - V&D wil uitzendkrachten inzetten in distributiecentrum Aduard

V&D wil uitzendkrachten inzetten in distributiecentrum Aduard

V&D wil uitzendkrachten inzetten in distributiecentrum Aduard
14-08-2013 16:13 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

ADUARD - Vanmiddag werd bekend dat V&D van plan is om uitzendkrachten in te zetten in het distributiecentrum in Aduard. Dit nadat circa 50 werknemers gisteren het werk neerlegden en afreisden naar het hoofdkantoor in Amsterdam Z.O. Volgens het warenhuis is dit nodig om de opgelopen achterstand weg te werken.

"V&D heeft net als vorig jaar in de piekperiode in verband met Schoolcampus en Prijzencircus extra mensen nodig. Dit is het normale seizoenspatroon", laat V&D woensdagmiddag in een reactie aan Transport Online weten.

“Zijn ze nu helemaal besodemieterd! Wij hebben gisteren gestaakt voor een goed sociaal plan. Nu vertellen ze ons dat ze uitzendkrachten in huis willen halen om de achterstand weg te werken. Dat is alleen maar omdat het Prijzencircus eraan komt. Wij mochten de afgelopen periode helemaal geen uitzendkrachten inhuren van V&D. Daar gaat de 30 procent extra waar wij voor strijden”, aldus de werknemers.

De werknemers willen een ontslagvergoeding die recht doet aan hun jarenlange inzet. Het winkelbedrijf biedt nu een ontslagvergoeding die 30 procent lager is dan wat er in het sociaal plan van 2012 stond.

Vakbond FNV Bondgenoten volgt de situatie in het distributiecentrum in Aduard met argusogen. “Ze balanceren op het randje. Nog een paar stapjes en er is sprake van ‘besmet werk’. Nou dan heb je de poppen echt aan het dansen in Aduard”, aldus Johan Kiel van FNV Bondgenoten. “De werknemers verdienen gewoon goed werk en daar hoort ook bij dat een werkgever met respect afscheid neemt van zijn werknemers.”

Reorganisatie en gedwongen ontslag

V&D maakte medio juni bekend dat het distributiecentrum (DC) in Aduard wordt gesloten. Hierdoor verliezen 109 mensen hun baan. Daarnaast verdwijnen op het Service Center in Amsterdam de komende anderhalf jaar circa 60 van de 475 arbeidsplaatsen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,660
Diesel1,323

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions