Transport Online - VVD ziet diep dal achter 'harde' cijfers

VVD ziet diep dal achter 'harde' cijfers

VVD ziet diep dal achter 'harde' cijfers
14-08-2013 15:04 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG (Novum) - De woensdag gepresenteerde cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de Nederlandse economie zijn 'hard'. Dat zegt VVD-Kamerlid Helma Neppérus in een reactie. De liberaal houdt vast aan de extra bezuinigingen van zes miljard.

"Het zijn harde cijfers. Het maakt duidelijk dat we in een diep dal zitten met de Nederlandse economie", zegt Neppérus. Tegelijkertijd ontwaart zij ook kleine lichtpuntjes. "We gaan weer wat uit het dal klimmen. Dat is essentieel." Dan gaat het bijvoorbeeld om de krimp die aan het afvlakken is en ook geeft de overheid duidelijk minder uit.

De cijfers zijn geen reden om het rustiger aan te doen met de bezuinigingen. Neppérus houdt vast aan de zes miljard euro die het kabinet heeft aangekondigd. "We geven nog altijd twintig miljard per jaar meer uit dan er binnenkomt." Uiteindelijk moet het begrotingstekort helemaal worden teruggebracht tot nul.

De PvdA liet in een reactie op de cijfers weten dat er ook extra moet worden geïnvesteerd om de werkloosheid te bestrijden. Het kabinet zou daarover op Prinsjesdag een plan moeten presenteren. Neppérus ging daar niet op in. "Ik wacht rustig af." Wel is zij enthousiast over maatregelen zoals de verlaging van de btw voor de bouw. Die begint volgens haar de eerste vruchten af te werpen. "Daarmee moet je doorgaan."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions