Clicky


Indiase duikboot gezonken na brand

Indiase duikboot gezonken na brand
14-08-2013 12:15 | Algemeen | auteur De Redactie

NEW DELHI (Novum/AP) - Een onderzeeër van de Indiase marine is woensdag op zijn ligplaats op de marinewerf van Mumbai in brand gevlogen na een explosie. Dat heeft het Indiase ministerie van defensie bekendgemaakt. Volgens een bron wordt gevreesd dat alle achttien bemanningsleden om het leven zijn gekomen.

Na de explosie aan boord van de door diesel aangedreven duikboot brak een felle brand uit. Het kostte de brandweer bijna twee uur om de brand te blussen, waarna de onderzeeër zonk. Over het dodental is nog geen duidelijkheid, omdat duikers nog geen lichamen hebben geborgen, maar de bron zei dat niemand de intense explosie en daaropvolgende brand heeft kunnen overleven.

Volgens een ooggetuige klonk eerst het geluid van een raket of een straalmotor waarna de explosie volgde. Volgens de Indiase nieuwszender NDTV had eerst een luide explosie plaats waarna een enorme steekvlam de lucht in schoot.

De duikboot, de zestien jaar oude INS Sindhurakshak, is van Russische makelij en was kortgeleden nog naar Rusland geweest voor onderhoud en modernisering. In 2010 kostte een explosie aan boord van de onderzeeër aan een matroos het leven en raakten er twee gewond. Die explosie werd veroorzaakt doordat er waterstof wegliep uit een accu met een kapotte klep.