Clicky

 
Transport Online - DB Schenker opent nieuwe pan-Europese logistieke hub in België

DB Schenker opent nieuwe pan-Europese logistieke hub in België

DB Schenker opent nieuwe pan-Europese logistieke hub in België
13-08-2013 15:07 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Schenker nv, één van de grootste logistieke marktspelers in België, opent op 19 augustus een state-of-the-art logistiek centrum in het Belgische Zwevegem. “Met meer dan 5.000 vierkante meter logistieke capaciteit en 2.900 vierkante meter kantoorruimte, verschaft de nieuwe hub, gelegen in het industriepark De Blokken, ons de optimale condities voor verdere groei”, legt managing director Ulrich Pütz uit. “Hierdoor kunnen we de meest prominente groeimarkten in Europa nog sneller ontsluiten voor onze klanten in Henegouwen, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen.”

Tussen 16 en 18 augustus, precies één jaar na de start van de bouwwerken, zullen alle 120 DB Schenker-werknemers van Waregem verhuizen naar de nieuwe crossdockterminal in Zwevegem. De afstand tussen de nieuwe faciliteit en de vroegere beide locaties in Waregem bedraagt maar 10 kilometer. Op een totale oppervlakte van 36.000 vierkante meter heeft DB Schenker meer dan 13 miljoen euro geïnvesteerd in de uitrusting van een ultramoderne crossdockterminal met de meest moderne milieuvriendelijke en state-of-the art energietechnologieën: zonnepanelen, lichtsensoren en waterrecyclage. De meer dan 70 laad- en lospoorten zijn dusdanig ontworpen dat zowel bestelwagens, standaard vrachtwagens als jumbo’s efficiënt kunnen behandeld worden.

De nieuwe hub heeft optimale verbindingen met het nationale en internationale transportnetwerk. “Hierdoor kunnen we onze klanten de volledige logistieke waaier aanbieden, gaande van nationaal en internationaal transport, over zee- en luchtvrachtvervoer tot en met intermodale logistieke concepten”, aldus Pascal Duhamel, branchemanager Zwevegem. “Onze 40 vaste dagelijkse vertrekken verbinden Vlaanderen op een snelle en betrouwbare manier met alle Europese bestemmingen.”

Het nieuwe logistieke centrum beschikt over een eigen luchtvrachtdivisie, waar verzenders op een snelle en gemakkelijke manier hun luchtvrachtzendingen elektronisch kunnen boeken. Een rechtstreekse shuttleservice verzorgt op dagelijkse basis de uitgaande luchtvrachtlading vanuit Zwevegem naar Brucargo en neemt op de terugweg inkomende luchtvrachtlading mee, die de volgende ochtend vanuit Zwevegem over heel Vlaanderen wordt uitgeleverd.

Schenker nv, een van de meest vooraanstaande leveranciers van logistieke diensten in België, opereert vanuit Antwerpen en stelt 680 personen tewerk in acht vestigingen: Antwerpen, Brussel, Eupen, Mechelen, Willebroek, Zaventem, Zeebrugge en Zwevegem. DB Schenker Logistics levert wereldwijde diensten voor de industrie en de handel door een geïntegreerde combinatie van wegvervoer, luchtvracht, zeevracht, contractlogistiek en supply chain management.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden