Clicky


Gemeenten hangen vlag halfstok

Gemeenten hangen vlag halfstok
13-08-2013 13:11 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Gemeenten in Nederland hangen de vlag halfstok in verband met het overlijden van prins Friso. Onder meer op de gemeentehuizen van Rotterdam, Goes, Maastricht en Haarlem wappert de Nederlandse driekleur in de rouwstand. De gemeenten wachten daarmee de officiële vlaginstructie niet af.

"De vlag op het stadshuis hangt halfstok uit eerbetoon voor prins Friso en medeleven met de koninklijke familie", vertelt een woordvoerder van de gemeente Haarlem.

Andere gemeenten wachten met het uithangen van de vlag. "We wachten landelijke instructies af van de Rijksvoorlichtingdienst", aldus een zegsvrouw van de gemeente Groningen. "Volgens mij is het niet de bedoeling dat de vlag halfstok gaat, omdat Friso geen lid was van het Koninklijk Huis."

Volgens een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst is er nog geen vlaginstructie gegeven. Ook is niet bekend of dat gaat gebeuren. Prins Friso overleed maandagochtend op 44-jarige leeftijd aan de gevolgen van een ski-ongeluk begin vorig jaar bij het Oostenrijkse Lech.