Clicky


Douane ontdekt 250 kilo cocaïne en 110.000 euro aan boord van schip

Douane ontdekt 250 kilo cocaïne en 110.000 euro aan boord van schip
13-08-2013 13:09 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Het HARC-team Rotterdam, een samenwerkingsverband tussen Douane, Zeehavenpolitie, FIOD en het Openbaar Ministerie, is een onderzoek gestart naar de vondst van 250 kilo cocaïne en 110.000 euro aan boord van een schip. In het onderzoek werden zeven verdachten aangehouden. Zij zijn maandagmiddag voor 14 dagen in bewaring gesteld.

De cocaïne werd op dinsdag 6 augustus aangetroffen door de visitatieploeg van Douane Rotterdam Haven. Tijdens de grondige doorzoeking van het schip, dat afkomstig was uit Zuid-Amerika, trof de Douane in een ruimte onderdeks tussen twee ruimen 9 grote balen aan. Daarin was de cocaïne verpakt.

Ook werd bij diverse bemanningsleden voor ruim 110.000 euro aan contanten gevonden. Er zijn zeven Filipijnse bemanningsleden, in de leeftijd van 20 tot 42 jaar, aangehouden op verdenking van drugssmokkel en witwassen. De zeven verdachten zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft hen voor 14 dagen in bewaring gesteld.

De cocaïne en het geld zijn in beslag genomen. De cocaïne is direct na weging en monsterneming vernietigd.

De visitatieploeg van de Douane doorzoekt op een schip alle ruimtes waar eventueel goederen verstopt kunnen zijn. Ook kijken zij naar voorraden op een schip om te controleren of er eventueel nog invoerrechten en accijns betaald moeten worden. Zij houden zich niet bezig met het controleren van de lading van een schip.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats