Clicky


Rintje Ritsma als navigator naar Dakar Rally

Rintje Ritsma als navigator naar Dakar Rally
13-08-2013 10:35 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM(Novum) - Oud-schaatser Rintje Ritsma debuteert in januari in de Dakar Rally. De Fries zal op een truck van Ginaf Rally Service als navigator fungeren. "Als auto- en motorsportliefhebber moet je dit een keer meegemaakt hebben", zegt hij dinsdag in De Telegraaf.

De 43-jarige Ritsma is al enkele jaren actief in de motorsport met zijn team De Hollandsche Jongens. In de Dakar Rally neemt hij plaats in een servicetruck. "Onze truck is er voor de snelle assistentie, dus we mogen geen risico's nemen, maar we moeten wel zorgen dat we iedere dag op tijd binnenkomen. Dat lijkt me een geweldige uitdaging", zegt hij.

"Misschien bevalt het wel zo goed, dat ik zelf serieuze plannen ga uitwerken om de rally een keer op de motor te gaan rijden. En als dat ervan gaat komen, is het lekker als je enige ervaring hebt. Anders is het wel heel erg een sprong in het diepe."

De viervoudig wereldkampioen allroundschaatsen assisteert verschillende teams van Ginaf Service Rally. De Dakar Rally gaat 5 januari van start in het Argentijnse Rosario.