Clicky


Kranten staan stil bij overlijden Friso

Kranten staan stil bij overlijden Friso
13-08-2013 09:12 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - De ochtendkranten staan dinsdagochtend uitgebreid stil bij het overlijden van prins Friso. Hij wordt omschreven als 'de briljante broer', razend intelligent maar mediaschuw. Voor de meeste kranten kwam de de dood van de broer van koning Willem-Alexander toch nog onverwacht. Ook de koninklijke familie had hier niet op gerekend, weet Trouw.

De media tonen verdriet maar ook opluchting. "Uitzichtloos leven blijft Friso nu bespaard", kopt het AD. "Zijn dood kwam toch zeer onverwacht, al lag de prins al die tijd al in coma en was er geen uitzicht op herstel."

Bij alle kranten prijkt een grote foto van Friso op de voorpagina. De Telegraaf kiest voor een lachende prins, terwijl Trouw en het AD openen met een sombere foto. De Volkskrant toont een oude foto uit 1988 waarop een nog jonge Friso breed lachend poseert.

De bladen hebben het in hun analyse en achtergrondverhalen vooral over de intelligentie van Friso, die verder graag op de achtergrond bleef en daarmee toch een vrij 'onbekende' prins bleef. Volgens De Telegraaf ging hij zijn eigen weg en koos hij bewust voor een leven buiten de schijnwerpers. "Friso's dood leert ook dat ondanks alle aandacht een man gestorven is die door het publiek bij leven eigenlijk nauwelijks werd gekend", aldus de Volkskrant.