Clicky


Uitstel van betaling voor Van Rijn Groep BV

Uitstel van betaling voor Van Rijn Groep BV
12-08-2013 14:49 | Faillissementen | auteur De Redactie

POELDIJK - Voor de rechtbank van Den Haag is vrijdag 9 augustus uitstel van betaling verleend aan de Van Rijn Groep BV, gevestigd aan de ABC Westland 574 te Poeldijk. Ook de onderdelen Rijntrans BV, Van Rijn Trading BV (hodn Langfruit), Handelmaatschappij Van Rijn BV en Van Rijn Holding BV verkeren in surceance van betaling.

Waardoor de financiele problemen van het bedrijf veroorzaakt zijn is op dit moment niet bekend. Mr. Souren, curator van het bedrijf, was maandagmiddag niet in de gelegenheid om meer informatie te verstrekken.

De Van Rijn Group is een toonaangevende organisatie in de aardappelen-, groente- en fruitsector. Het bedrijf is opgericht in 1855 in het Westland. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde agrofood-speler op het gebied van teelt en vermarkting van (consumptie)aardappelen, groente en fruit.

Vanaf het allereerste begin is de Van Rijn Group een familiebedrijf geweest. Hierdoor staat een lange termijnvisie hoog in het vaandel.

Hoeveel mensen er betrokken zijn is op dit moment niet duidelijk. Bij het onderdeel Rijntrans BV werken in elk geval al circa 28 werknemers.

Later meer...

Auteur: E. van der Wal-de Vries