Clicky


Grote brand in kraakpand Amsterdam

Grote brand in kraakpand Amsterdam
11-08-2013 10:00 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM(Novum) - In een gekraakt appartementencomplex in het centrum van Amsterdam heeft zondagochtend een grote brand gewoed. De bewoners konden het pand op tijd verlaten. Een naastgelegen hotel werd uit voorzorg ontruimd, laat een woordvoerder van de brandweer weten.

De brand brak rond 08.30 uur door nog onbekende oorzaak uit op de zolderetage van het pand aan de Valkenburgerstraat. Het dak is gedeeltelijk ingestort. De brandweer rukte met groot materieel uit om te voorkomen dat de brand zich verder ontwikkelde. Rond 10.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De straat werd afgesloten en gaat om 15.30 uur weer open.

Het vuur werd ontdekt door agenten die bij het pand waren na een melding van een steekpartij. Het slachtoffer, dat op straat lag, was in zijn rug gestoken. "Terwijl ze met hem bezig zijn, slaan vervolgens de vlammen uit het pand", aldus een woordvoerder van de politie. Op hetzelfde moment kwam de verdachte van het steekincident naar buiten. Hij is aangehouden.

De politie kon nog niet zeggen of beide incidenten met elkaar te maken hebben. Het gewonde slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. De aanleiding van de steekpartij is nog niet bekend.