Clicky


Hoogwerker van de Brandweer gekanteld op A22

Hoogwerker van de Brandweer gekanteld op A22 [+foto's]
10-08-2013 13:18 | Ongevallen | auteur De Redactie

VELSEN-ZUID - De hoogwerker van de brandweerpost Velsen is zaterdagochtend op zijn kant terechtgekomen op de oprit van de A22 naar de Velsertunnel. De hoogwerker was met spoed richting Beverwijk vertrokken om daar een patiënt naar beneden te hijsen. In de bocht van de Amsterdamseweg naar de oprit van de A22 ging het mis en viel de hoogwerker op zijn kant en gleed een lang stuk door over de vangrail waarna de wagen tot stilstand kwam.

De cabine van de wagen raakte bij het ongeval zwaar beschadigd, wonderwel liepen de twee brandweermannen geen ernstige verwondingen bij het ongeval op. Een bergingsbedrijf is vervolgens lange tijd bezig geweest om de wagen weer op alle wielen te krijgen.

De oprit van de A22 was tijdens het overeind zetten van de wagen afgesloten voor al het verkeer. Iets na elven kon de wagen weer overeind worden gezet waarna met de reparatie van de vangrail kon worden gestart.

De patiënt uit Beverwijk welke moest worden afgehesen is met een ladderwagen van de Haarlemse brandweer naar beneden gehaald.

©Foto's: Michel van Bergen

Foto's

  • J.Roeland
    Brandweer West en Midden Brabant.
  • J.Roeland
    Shell Moerdijk