Clicky


Engelsman bedreigt twee vrachtwagenchauffeurs

Engelsman bedreigt twee vrachtwagenchauffeurs
10-08-2013 12:08 | Overtredingen | auteur De Redactie

BREDA - De politie heeft vannacht, de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 augustus 2013, omstreeks 01:55, uur op de Slingerweg in Breda een 56-jarige Engelsman aangehouden omdat hij een half uur daarvoor tijdens een woordenwisseling twee vrachtwagenchauffeurs met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd zou hebben.

De agenten trokken daarom bij de aanhouding uit voorzorg hun dienstwapen. Er werd echter geen vuurwapen bij de man aangetroffen.

Eén van de chauffeurs, een 27-jarige man uit Assen, deed aangifte. Hij vertelde dat hij zijn vrachtauto op de Slingerweg geparkeerd had waarna hij met een collega even naar de stad ging. Bij terugkomst werden zij bijna omver gereden door een rakelings passerende fietser.

De chauffeur riep tegen hem dat hij moest uitkijken. Hierop zou de fietser hen bedreigd hebben. Volgens de chauffeurs greep de man naar de achterkant van zijn broeksriem en trok een zwart voorwerp uit zijn broek en riep tegen de mannen dat hij hen dood zou schieten.

De twee aangevers renden weg en spraken een beveiliger aan die de politie waarschuwde. De agenten hebben daarop de verdachte die inmiddels in gezelschap van twee andere mannen was, op basis van het signalement aangehouden.