Transport Online - Gestolen truck aangeboden als 'konijn'

Gestolen truck aangeboden als 'konijn'

Gestolen truck aangeboden als 'konijn'
09-08-2013 15:32 | Criminaliteit | auteur De Redactie

BREDA - In een groot strafrechtelijk onderzoek naar een autohandelaar in Veen, werd de aandacht van de politie gewekt door telefoongesprekken over konijnen. Een konijn dat in brand zouden worden gestoken als de ondernemer uit Veen er geen afnemer voor wist. Volgens het Openbaar Ministerie ging het in werkelijkheid om een gestolen vrachtwagen, die vervolgens op 26 januari 2010 in Veen werd aangetroffen.

De zaak tegen de vermeende dief diende vrijdag bij de meervoudige strafkamer in Breda. Zelf was de 50-jarige verdachte er niet, maar hij had zijn advocaat Pieter Hoogendam gestuurd. Volgens de raadsman woont de woonwagenbewoner normaal gesproken in Waddinxveen, maar is hij door de burgemeester van het kamp gestuurd. Hij verblijft nu op een camping en aangezien hij niet mag autorijden, was hij maar thuis gebleven.

Officier van justitie Karlijn Gimbrère eiste voor heling van de vrachtwagen twee weken gevangenisstraf tegen de verdachte, die een aanzienlijk strafblad heeft. Volgens haar heeft hij de truck op 22 januari weggezet op het terrein van de autohandelaar. De vrachtwagen was diezelfde dag gestolen van een pallethandel in Zoetermeer. De officier van justitie kan niet bewijzen dat de 50-jarige verdachte de truck zelf heeft weggehaald.

De betrokkenheid van de woonwagenbewoner blijkt volgens haar niet alleen uit de gesprekken over konijnen. Uit onderzoek naar zijn gsm kon worden aangetoond dat hij in de buurt van Veen is geweest. Een medewerker van de autohandel zou hem daar ook hebben gezien. Die werknemer noemt de man uit Waddinxveen overigens de brandstichter, omdat hij vaak een uitgebrande auto bij zich had als hij langskwam.

Advocaat Hoogendam vroeg vrijspraak. Hij heeft zo zijn twijfels bij de manier waarop het OM de telefoongesprekken interpreteert. “Nergens blijkt uit dat het ging om het aanbieden van deze vrachtauto.”

Auteur: Caroline MoerlandNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions