Clicky


Piloten Turkish Airlines in Libanon ontvoerd

Piloten Turkish Airlines in Libanon ontvoerd
09-08-2013 10:26 | Algemeen | auteur De Redactie

BEIROET (Novum/AP) - Een piloot en een co-piloot van Turkish Airlines zijn vrijdagochtend in de Libanese hoofdstad Beiroet ontvoerd. De twee zijn in handen van de onbekende groep Zuwaar al-Imam Rida, die hen pas laat gaan als 'de in Syrië gegijzelde Libanezen weer thuis zijn'. Dat meldt de Libanese staatspers.

Het tweetal zat samen met andere bemanningsleden in een busje dat hen van de luchthaven naar hun hotel bracht. Onderweg werd het busje door zes gewapende mannen tot stoppen gedwongen, waarna de twee eruit werden gehaald en werden meegevoerd. De overige bemanningsleden werden ongemoeid gelaten. Dit hebben bronnen bij de Libanese veiligheidsdienst gezegd.

De burgeroorlog in buurland Syrië verdeelt ook Libanon. De merendeels soennitische Syrische rebellen, die de steun genieten van Turkije, houden negen Libanese sjiieten gegijzeld. De sjiieten in Libanon zijn op de hand van de geestverwante alawiet Bashar Assad.

Sjeik Abbas Zougheib van de Hogere Sjiitische Raden in Libanon beloofde dat zijn organisatie de ontvoering steunt 'als die het oogmerk heeft om de kwestie van Libanese gijzelaars op te lossen'.