Clicky


Free Record Shop sluit 94 winkels

Free Record Shop sluit 94 winkels
08-08-2013 16:18 | Financieel | auteur De Redactie

(Novum) - Free Record Shop maakt een doorstart met 47 van de 141 Nederlandse winkels. Dat maakte de platenwinkel donderdag bekend. In totaal houdt Free Record Shop 120 winkels in de Benelux, waarvan zeventig in België en drie in Luxemburg. De nieuwe organisatie biedt werk aan 475 mensen.

In de Nederlandse winkels blijven 183 mensen in dienst, meldt een woordvoerder van nieuwe eigenaar Procures. Dat aantal ligt boven een eerder bericht van de curatoren, dat repte van ruim honderd medewerkers. Zo'n 35 mensen blijven bij de platenzaak werkzaam in een kantoorfunctie. In de Belgische en Luxemburgse winkels blijven 245 mensen in dienst.

Momenteel gewerkt aan een gefaseerde ombouw van de winkels. Naar verwachting opent topman Roland van Geest de eerste nieuwe winkels voor 1 oktober. In de filialen is niet alleen plek voor muziek, films en games, maar ook voor boeken, cadeaukaarten en hoofdtelefoons.

Free Record Shop vroeg eind mei het faillissement aan. Toen was al duidelijk dat 51 Nederlandse winkels de deuren zouden sluiten. In juli werd bekend dat het grootste deel van de 755 Nederlandse medewerkers zijn baan zou verliezen naar aanleiding van het bankroet.