Clicky


Verdachte zaak-Wiels langer vast

Verdachte zaak-Wiels langer vast
08-08-2013 10:04 | Buitenland | auteur De Redactie

WILLEMSTAD (Novum) - Luigi Lorenzo F. blijft voorlopig vastzitten voor betrokkenheid bij de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels. De 26-jarige man, die ook wel bekend staat als 'Pretu', wordt verdacht van de moord op Raul 'Bolle' M. Die wordt op zijn beurt gezien als één van de daders van de moord op Wiels.

Eerder werd het schorsingsverzoek van advocaat Marije Vaders al door de rechter-commissaris afgewezen en ook in appel, beslisten de rechters woensdag dat Pretu voorlopig niet vrij mag komen.

Volgens Vaders is er geen enkel bewijs om haar cliënt langer vast te houden. De rechters oordeelden, achter gesloten deuren, dat het onderzoeksbelang in deze zaak zwaarder weegt dan een invrijheidstelling van Pretu.

Voor 30 augustus krijgt Vaders opnieuw een kans. Dan zit de eerste termijn van zestig dagen erop en moet het Openbaar Ministerie een nieuw verzoek richten aan de rechter-commissaris om de termijn van voorlopige hechtenis te verlengen.

Pretu werd op 15 juni in Zoetermeer aangehouden en daarna naar Curaçao overgebracht. Hij zit daar voorlopig vast in de zwaar bewaakte marinekazerne van Suffisant. Het lijk van de vermeende dader Raul M. werd kort na de moord op Wiels verminkt op het eiland aangetroffen.

De politie hield zaterdag een tweede verdachte aan in deze zaak, de 43-jarige Curaçaose vrouw Monica B. Haar voorarrest werd dinsdag verlengd. Het is niet bekend welke rol zij heeft gespeeld in de zaak-Wiels.