Clicky


Dieven stelen luiers uit geparkeerde vrachtwagen

Dieven stelen luiers uit geparkeerde vrachtwagen
07-08-2013 20:31 | Criminaliteit | auteur De Redactie

RUISBROEK(B) - De Belgische federale Wegpolitie Brabant heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee ladingdieven betrapt op de parkeerplaats in Ruisbroek langs de E19. De buit bedroeg 262 dozen luiers. Eén verdachte kon ontkomen, de andere kon worden aangehouden. Na verhoor door het Brusselse parket werd de man weer vrijgelaten.

Een politie van de verkeerspost Anderlecht werd in de nacht opgeroepen voor een diefstal op de parkeerplaats in Ruisbroek langs de E19 (richting Bergen). Uit een vrachtwagen waren 262 dozen luiers gestolen. De federale Wegpolitie zag nog net twee verdachten vluchten. Een van de verdachte probeerde met een bestelauto te vluchten maar werd klemgereden door de politie. De bestuurder, een 25-jarige man uit Anderlecht, werd opgepakt. Zijn kompaan kon ontkomen via het struikgewas.

In hun bestelwagen werden de 262 dozen luiers, die enkele minuten eerder gestolen werden, teruggevonden. De buit werd teruggegeven aan de chauffeur van de vrachtwagen, de bestelwagen van de dieven is in beslag genomen.

Op de parkeerplaats in Ruisbroek worden de laatste tijd regelmatig ladingdiefstallen gepleegd. De federale Wegpolitie heeft hier bijzondere aandacht voor.