Clicky


Vlucht Delta Airlines mogelijk in problemen

Vlucht Delta Airlines mogelijk in problemen
07-08-2013 15:58 | Burgerluchtvaart | auteur De Redactie

(Novum) - Een vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines is woensdag boven het Britse Norwich met technische problemen omgekeerd en heeft koers gezet naar Schiphol. Dat heeft de Luchtverkeersleiding Nederland bevestigd.

Het vliegtuig, een Airbus A330, was van Parijs onderweg naar Detroit en maakte boven het Britse Norwich enkele rondjes om brandstof kwijt te raken. Omdat het toestel een transatlantische vlucht zou maken, was het volledig volgetankt. Met volle tanks is het toestel echter te zwaar om veilig te kunnen landen. Het vliegtuig is rond 16.00 uur veilig geland op Schiphol. Er waren 298 passagiers en elf bemanningsleden aan boord.

De piloten maakten kort na het opstijgen melding van problemen met de vleugelkleppen, heeft Delta bekendgemaakt. Het toestel wordt onderzocht.

Waarom voor Schiphol is gekozen en het toestel niet in Groot-Brittannië is geland is niet helemaal duidelijk. Het is echter mogelijk dat voor Schiphol is gekozen, omdat dat een belangrijk knooppunt van Delta Airlines is.