Clicky


Van den Heuvel Logistiek BV uit Uden zet MVO-beleid door

Van den Heuvel Logistiek BV uit Uden zet MVO-beleid door
07-08-2013 09:49 | Iveco | auteur De Redactie

UDEN - Op 5 augustus heeft Van den Heuvel Logistiek BV twee IVECO’s Stralis op LNG (vloeibaar aardgas) in gebruik genomen. De keuze voor deze voertuigen past volledig in de duurzame bedrijfsvoering en het MVO-beleid dat het transportbedrijf gevestigd in Uden, nastreeft.

Bij de officiële opening van het Rolande LNG-tankstation op 10 juli in Tilburg kreeg Van den Heuvel Logistiek BV uit Uden de sleutels van de nieuwe IVECO’s op LNG al symbolisch overhandigd. Dit gebeurde uit handen van Gert-Jan Prummel, coördinator duurzame mobiliteit bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze twee IVECO’s Stralis zijn hiermee de eerste voertuigen van het merk IVECO in het wagenpark van Van den Heuvel uit Uden.

De twee nieuwe IVECO’s Stralis op vloeibaar aardgas zullen voornamelijk worden ingezet voor distributie en het  transport van lege bierblikken. IVECO Schouten Veghel heeft de voertuigen afgeleverd in Uden. De chauffeurs die met de voertuigen gaan rijden hebben uitgebreide instructies ontvangen over de IVECO, de brandstof en het tanken van LNG bij een tankstation van firma Rolande.

Van den Heuvel Logistiek BV is gevestigd in Uden. Het familiebedrijf is opgericht in 1990 en is flink gegroeid de afgelopen jaren. Momenteel heeft het Brabantse bedrijf ruim 180 werknemers in dienst en heeft het een wagenpark van meer dan 100 eenheden. De diensten die Van den Heuvel Logistiek BV biedt, lopen uiteen van op- en overslag tot distributie en koeriersdiensten.

Van den Heuvel Logistiek BV zoekt continu een balans tussen het ideale voor mens, milieu en bedrijfsresultaat. Het bedrijf uit Uden heeft dus een duidelijk beleid om op een maatschappelijk verantwoorde manier de bedrijfsactiviteiten uit te voeren. Zo heeft het bedrijf uit Uden meerdere voertuigen in de vaart die groen gas bijmengen als brandstof, dual-fuel. Door de inzet van de twee LNG-voertuigen geleverd door IVECO Schouten Veghel, wordt dit beleid nog eens verder doorgevoerd.

Foto's