Transport Online - Nederlanders geadviseerd Jemen te verlaten

Nederlanders geadviseerd Jemen te verlaten

Nederlanders geadviseerd Jemen te verlaten
06-08-2013 19:31 | Buitenland | auteur De Redactie

(Novum) - Nederlanders die nog in Jemen verblijven wordt dringend geadviseerd het land te verlaten. Dat blijkt uit een dinsdag aangepast reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Met de wijziging volgt Nederland het voorbeeld van de Britten en Amerikanen om landgenoten op te roepen Jemen te verlaten.

In Jemen verblijven voor zover bekend ongeveer veertig Nederlanders. Dat is exclusief de zes mensen die werken op de Nederlandse ambassade.

Mogelijk ligt het aantal Nederlanders dat in Jemen verblijft overigens hoger. De veertig Nederlanders waar het ministerie het over heeft, zijn alleen de mensen die zich hebben laten registreren, zegt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. "Registratie is niet verplicht", licht de zegsman toe.

Nederlanders die weg willen, moeten dat op eigen gelegenheid doen, aldus het ministerie. "Er vertrekken nog gewoon commerciële vluchten vanuit Jemen", aldus de zegsman.

Maandag scherpte Buitenlandse Zaken het reisadvies voor het Arabische land al aan. Reizen naar het land worden ontraden vanwege de kans op terroristische aanslagen, de politieke onrust in het land en het hoge ontvoeringsrisico. Ook kondigde het ministerie maandag aan dat de ambassade in Sanaa, de hoofdstad van Jemen, nog zeker tot en met volgende week maandag dicht blijft.

Het advies Jemen te verlaten geldt niet voor het Nederlandse ambassadepersoneel. De Amerikanen en de Britten besloten dinsdag wel het personeel van hun ambassades uit Jemen weg te halen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions