Clicky


KNVB vindt homo-uitspraken Van der Gijp onzinnig

KNVB vindt homo-uitspraken Van der Gijp onzinnig
06-08-2013 14:11 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - De KNVB vindt de uitspraken van René van der Gijp over homo's in het betaald voetbal onzinnig. De oud-voetballer zei maandag in het praatprogramma Voetbal International onder meer dat voetbal geen sport is voor homo's. Hij reageerde daarmee op de deelname van de voetbalbond aan de Canal Parade in Amsterdam.

"Het is duidelijk hoe de KNVB erover denkt; we hebben vorige week immers een helder statement gemaakt. We voelen ons nu dan ook niet geroepen om op dergelijke onzinnige uitspraken te reageren", meldt de bond dinsdag in een reactie.

Van der Gijp liet weten alle aandacht voor het onderwerp niet nodig te vinden. "Er zijn gewoon weinig homofiele voetballers. Er zullen er wel één of twee zijn, maar voetbal is geen sport voor homo's. Als je homo bent, dan ben je op je veertiende wel klaar met voetbal. Dan ga je in een kapperszaak werken."

De KNVB wilde met de deelname aan de botentocht van de Gay Pride laten zien dat het Nederlandse voetbal open staat voor een open en veilig sportklimaat. Onder anderen bondscoach Louis van Gaal en oud-internationals Patrick Kluivert en Ronald de Boer stonden op de boot.

Het optreden van Van der Gijp leidde tot veel kritiek. Hij was maandagavond even trending topic op Twitter in Nederland