Clicky


Witwasonderzoek: 7 ton contant geld in beslag genomen

Witwasonderzoek: 7 ton contant geld in beslag genomen
05-08-2013 17:48 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De politie heeft vrijdag in Amsterdam bijna 7 ton euro aan contant geld in beslag genomen in een onderzoek naar witwassen. Twee verdachten zijn, onder leiding van het Landelijk Parket, aangehouden voor het witwassen van drugsgeld. Ze zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Rotterdam en voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Het gaat om een 38-jarige man uit Colombia en een 55-jarige man van Pakistaanse komaf. De Colombiaan werd vrijdag aangehouden op station Amsterdam Centraal, waar hij op het punt stond de Thalys naar Parijs te nemen. De man bleek ruim 13.000 euro aan contant geld bij zich te hebben, meldt het Openbaar Ministerie maandag.

In de nacht vrijdag op zaterdag werd in Amsterdam Nieuw-West de tweede verdachte aangehouden. Bij doorzoeking van zijn woning vond de politie bijna 680.000 euro contant geld. Een groot deel van het bedrag bestond uit briefjes van 500 euro, coupures die in het legale betalingsverkeer niet of nauwelijks worden gebruikt. De man hield zich vermoedelijk bezig met underground bankieren.