Clicky

Heerenveen klopt AZ met tien man

03-08-2013 23:48 | Sport | auteur De Redactie

HEERENVEEN (Novum) - De bestuurlijke problemen bij sc Heerenveen hebben geen invloed op de prestaties op het veld. De Friese club opende het seizoen in de Eredivisie zaterdag met een overtuigende 4-2 thuiszege op AZ. Heerenveen speelde twintig minuten met tien man na rood voor Mitchell Dijks.

In Friesland kreeg het publiek een helft een gelijkopgaande wedstrijd te zien. Heerenveen had een strafschop nodig, na hands van Jan Wuytens, om op voorsprong te komen. Die penalty werd door Alfred Finnbogason in de 24e minuut benut.

Na de rust drong AZ steeds meer aan en de bezoekers scoorden in de 52e minuut via Mattias Johansson. Heerenveen was echter onaangedaan en liep binnen vijf minuten uit naar een 3-1 voorsprong. Eerst scoorde Alfred Finnbogason een intikker. Even later schoot ook Pele van Anholt raak.

Dijks zorgde twintig minuten voor tijd voor een smetje op het blazoen van de thuisclub. De Ajax-huurling maakte een smerige tackle van achteren en mocht vroegtijdig naar de kleedkamer. Met tien man waren de betere kansen echter alsnog voor Heerenveen.

Toch was het AZ dat scoorde. De Alkmaarders kregen twee minuten voor tijd een strafschop toen Rajiv van La Parra hands maakte. Aron Johansson schoot via de binnenkant paal raak en bracht de spanning terug. In de blessuretijd maakte invaller Van La Parra zijn eerdere fout goed. Met een geplaatst schot bepaalde hij de eindstand.