Clicky


Lichamen vermiste Polen gevonden in water Horst

Lichamen vermiste Polen gevonden in water Horst
03-08-2013 23:46 | Binnenland | auteur De Redactie

HORST (Novum) - In het strandbad Kasteelse Bossen in het Limburgse Horst zijn de lichamen gevonden van twee Polen die sinds vrijdagavond werden vermist. De stoffelijke overschotten van de 18-jarige vrouw en 19-jarige man zijn geborgen, meldt de politie. Het strandbad wordt in de loop van de avond vrijgegeven.

Vrijdag werd rond 22.45 uur een zoekactie naar de twee gestart, nadat vrienden hadden gemeld dat ze de man en vrouw, die in Noord-Limburg seizoensarbeid verrichtten, sinds 22.00 uur kwijt waren. De vrouw was tijdens het zwemmen door onbekende oorzaak in de problemen geraakt, waarna de man haar te hulp schoot. Sindsdien waren de twee spoorloos.

Bij de daaropvolgende zoekactie, die tot 03.00 uur duurde, werden onder meer een drenkelingenteam van de brandweer en een politiehelikopter ingezet. Zaterdagmiddag zocht een dregteam van de politie met speciale sonarapparatuur in het water naar de vermisten. Die vonden een plek die nader moest worden onderzocht, waarop politieduikers de lichamen aantroffen.

De lichamen zijn inmiddels vrijgegeven en worden overgedragen aan de familie van de slachtoffers.

Foto's

  • J.Roeland
    POELS-JANSSEN