Clicky

 
Transport Online - CO2-lek treinstation Venlo loopt met sisser af

CO2-lek treinstation Venlo loopt met sisser af

CO2-lek treinstation Venlo loopt met sisser af
03-08-2013 11:20 | Algemeen | auteur De Redactie

VENLO (Novum) - Een koolstofdioxidelek op het treinstation van Venlo bleek zaterdag een stuk minder ernstig dan werd gevreesd. Een goederenwagon op het rangeerterrein maakte rond 08.30 uur een sterk sissend geluid, waarop al het treinverkeer rond Venlo werd stilgelegd.

Uiteindelijk bleek dat het gas ontsnapte door een overdrukventiel. Via zo'n ventiel kan gas ontsnappen als de druk in de wagon te hoog oploopt door bijvoorbeeld opwarming. Zonder een overdrukventiel heeft het gas geen uitweg, wat tot een explosie kan leiden.

Normaal ontsnapt het gas tijdens het rijden. "Dat gebeurt regelmatig, maar dan hoort niemand het en is er niks aan de hand. Omdat het nu om een stilstaande wagon ging werd het geluid gehoord en zorgde het voor onrust", zegt een brandweerwoordvoerder. Het ontsnapte CO2 kan geen kwaad. "Alleen als je in een afgesloten ruimte vol met CO2 zit loop je gevaar omdat het dan het zuurstof verdringt."

Mensen die op het perron stonden werden naar een hal van het station geleid. Rond 09.45 uur was duidelijk dat er geen gevaar was en konden de treinen weer rijden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden