Clicky


Thialf en Transportium officieel in beroep

Thialf en Transportium officieel in beroep
02-08-2013 23:59 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Thialf in Heerenveen en Transportium in Zoetermeer hebben officieel beroep aangetekend tegen de voorlopige gunning van de topsportaccommodatie aan Almere. Dat maakten sportkoepel NOCNSF en schaatsbond KNSB vrijdag bekend. Zowel Thialf als het Transportium liet al weten zich niet neer te leggen bij het besluit.

De KNSB en NOCNSF wezen de Icedome in Almere eind vorige maand aan als nieuwe nationale schaatscentrum. Dat leidde bij de andere kanshebbers tot verontwaardiging. De Friese commissaris van de koning John Jorritsma noemde het een 'historische vergissing'. Zoetermeer vond het 'onbegrijpelijk, onverstandig en ondoordacht'.

Wat de bezwaren van Heerenveen en Zoetermeer precies inhouden, wil de KNSB niet zeggen. De schaatsbond en NOCNSF gaan de bezwaren bestuderen en laten binnenkort weten wat de uitkomst daarvan is.

De Icedome moet vanaf het seizoen 2016-2017 in gebruik worden genomen. Alle topsporttrainingen van de langebaanschaatsers, shorttrackschaatsers, kunstrijders en inlineskaters moeten er plaats gaan vinden. De baan krijgt ook één door de ISU aan Nederland toegewezen internationale wedstrijd per jaar.