Clicky


Reisorganisatie Nile Travel in financiële nood

Reisorganisatie Nile Travel in financiële nood
02-08-2013 13:47 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Reisorganisatie Nile Travel zit in financiële nood. De specialist in reizen naar Egypte kan niet langer aan zijn financiële verplichtingen voldoen, zo heeft Nile Travel bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) gemeld. Vakantiegangers die een reis hebben geboekt en al hebben betaald, krijgen hun geld via de SGR terug.

Reizigers die via een reisbureau hebben geboekt, moeten volgens de SGR bij dat reisbureau een claim indienen. Wie zijn geboekte reis nog niet heeft betaald, moet dit ook niet meer doen, adviseert het garantiefonds 'dringend'. "Betalingen gedaan na 1 augustus 2013 worden niet meer door SGR gegarandeerd", aldus de SGR.

Een van de oorzaken voor de betalingsproblemen is de politieke onrust in Egypte van de laatste weken, zo heeft Nile River aan de SGR laten weten. "Daardoor kwamen er nauwelijks nieuwe boekingen binnen", aldus Carin Beckers, adjunct-directeur van het garantiefonds.

Andere reisorganisaties die reizen naar Egypte aanbieden zoals TUI, Sunweb en Thomas Cook meldden eerder deze week nog geen last te hebben van annuleringen of omboekingen door de onrust in Egypte.