Clicky

 
Transport Online - Uniek tanktransport door de Rotterdamse haven

Uniek tanktransport door de Rotterdamse haven

Uniek tanktransport door de Rotterdamse haven
02-08-2013 13:25 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Vandaag vindt een uniek tanktransport plaats in de Rotterdamse haven. 4 tanks met een gezamenlijke capaciteit van 48.000 m³ worden per ponton van Rotterdam-Bolnes naar een tankopslagbedrijf op de Vondelingenplaat gevaren. Het transport passeert onder andere de van Brienenoordbrug, de Hef en de Erasmusbrug rond 15:30 uur alvorens zij verder richting de Rotterdamse terminal vaart.

Door een bommenonderzoek, mogelijke blindgangers uit de Tweede Wereldoorlog, op de Terminal in de Rotterdamse haven was het niet mogelijk de tanks op locatie te bouwen. In nauw overleg met de terminal is besloten de tanks gelijktijdig te bouwen met het bodemonderzoek, zodat er geen tijdverlies is opgetreden. De transportkosten van Bolnes naar de Vondelingenplaat worden grotendeels terugverdiend met het eerder in bedrijf komen van de tanks.

De 4 tanks maken deel uit van een grote order van 8 tanks, waarvan de laatste 4 op locatie gebouwd gaan worden. De tanks wegen 240 ton per stuk, hebben een diameter van 24 meter, zijn 26 meter hoog en hebben een capaciteit van 12.000m³. Na installatie op de locatie worden de tanks gecoat en 2 tanks worden voorzien van isolatie. De tanks zijn voor meerdere natte bulk producten geschikt.

Het bouwen van tanks in een geconditioneerde omgeving is uniek op de Nederlandse markt en heeft diverse voordelen, zoals het niet afhankelijk zijn van slechte weersomstandigheden die vaak tot vertraging leiden. Daarnaast heeft het als voordeel dat de werkzaamheden niet op de locatie van de klant plaatsvinden en dat de bestaande operatie geen hinder van de bouw ondervindt.

Na het transport worden de tanks aan wal gehesen door een drijvende kraan, de Matador 3, van Bonn & Mees. Vervolgens worden de tanks met zware lastwagens naar de juiste plaats gereden. De transport- en hijswerkzaamheden over spoorrails en productleidingen worden uitgevoerd door Mammoet.

Grovo & SJR Tankbouw werken samen in een multidisciplinaire groep van bedrijven en hebben meer dan 40 jaar ervaring in de bouw, onderhoud en reparatie van horizontale koolstofstaal / stalen opslagtanks. Dit wordt gedaan voor bedrijven in de petrochemie, energie, voedsel, natte opslag en tuinbouw branche. In Rotterdam-Bolnes hebben Grovo & SJR Tankbouw de beschikking over een grote productieloods. Het bouwen van tanks in een geconditioneerde omgeving is een unieke propositie op de Nederlandse markt. Dit leidt tot een snel en superieur bouwproces onder ideale omstandigheden. De tanks worden vervoerd naar de locatie waar de laatste stappen van het bouwproces worden uitgevoerd.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions