Container met XTC-grondstoffen onderschept in Rotterdamse Haven

Container met XTC-grondstoffen onderschept in Rotterdamse Haven
02-08-2013 11:31 | Overtredingen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - De politie heeft maandag in de gemeente Nieuwkoop een 52-jarige verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs. De man heeft vermoedelijk geprobeerd een container vol grondstoffen voor XTC te importeren. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Rotterdam en voor veertien dagen in bewaring gesteld.

De man wordt ervan verdacht dat hij de container met verboden grondstoffen voor drugsproductie heeft laten verschepen van Bangkok naar Rotterdam. Door informatie van de Thaise autoriteiten kon de container worden onderschept in de haven van Rotterdam. De container bleek geladen met grote blikken palmolie, waarvan er honderden waren gevuld met in totaal 12.000 liter safrol. Dat is genoeg voor de productie van miljoenen XTC-pillen.

De blikken safrol zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie heeft maandag in Nieuwkoop ook de woning en een bedrijfsruimte van de verdachte doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op administratie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden