Clicky


Verdachte doodrijden Donnie Rog hoort vonnis

Verdachte doodrijden Donnie Rog hoort vonnis
02-08-2013 09:21 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG (Novum) - De verdachte van het doodrijden van de 13-jarige Donnie Rog hoort vrijdagmiddag zijn vonnis. De rechtbank in Den Haag doet vanaf 13.00 uur uitspraak in de geruchtmakende zaak. Tegen de verdachte, de 21-jarige Bulgaar Milen Y. is een werkstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en drie jaar rijontzegging geëist.

De rechtszaak liep twee weken geleden volledig uit de hand toen de advocaat tijdens de zitting namens de verdachte excuses aanbood. Een groot deel van het aanwezige publiek probeerde toen de verdachte aan te vallen. Daarbij werd ook met stoelen gegooid. De moeder van de jongen plaatste ook een foto van Y. op Facebook, waarop die met de dood werd bedreigd. Het OM onderzoekt die bedreigingen.

Het slachtoffer werd vorige jaar op zijn fiets doodgereden in Den Haag. Volgens de ouders is de verdachte, die na het ongeluk doorreed en zich pas later bij de politie meldde, gewetenloos is en heeft hij geen greintje spijt. Hij zou een zwaardere straf moeten krijgen. "Wij zijn al een jaar van ons leven kwijt, hij verdient minimaal dezelfde gevangenisstraf", zei de vader eerder.

De hoofdofficier van het Openbaar Ministerie in Den Haag begrijpt de ophef over de lage strafeis. "Geen enkele straf is passend", zei plaatsvervangend hoofdofficier Kitty Nooy woensdagavond in het televisieprogramma Eenvandaag. Tegelijkertijd staat ze achter de eis. "We hebben echt tot achter de komma uitgezocht wat er is gebeurd. De feiten en omstandigheden zijn tot op het bot geanalyseerd."