Clicky


Nieuwe GLS onderneming van start in Kroatië

Nieuwe GLS onderneming van start in Kroatië
01-08-2013 14:09 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De in heel Europa actieve pakketdienst GLS heeft haar eigen netwerk in Zuidoost-Europa verder uitgebreid. Vandaag begint GLS Croatia haar werkzaamhedenmet dienstverlening in het hele land en internationale verbindingen.

Een maand na de toetreding van Kroatië tot de EU heeft GLS een netwerk uitgerold over het hele land met vooralsnog vier locaties, te weten Zagreb, Rijeka, Split en Osijek. Aan de opzet van deze vestigingen wordt gewerkt sinds de oprichting van de organisatie eind mei dit jaar. Daarvóór bediende de GLS groep Kroatië in samenwerking met een netwerkpartner.

“Wij hechten er grote waarde aan onze internationale klanten in de Zuid- en Oost-Europese EU-markten korte doorlooptijden en een uitgebreide service te kunnen bieden”, aldus Rico Back, CEO van de GLS groep. “Het opzetten van eigen bedrijven in deze landen heeft daarbij aan de verwachtingen voldaan.” GLS ziet in Kroatië een groeimarkt, onder meer omdat de economie van het land zal profiteren van het EU-lidmaatschap. “Zodra de douanegrenzen vervallen, stijgt de natuurlijke vraag naar just-in-time-leveringen. Daarom is het belangrijk dat we ter plaatse aanwezig zijn”, benadrukt Rico Back. De leiding van de nieuwe dochteronderneming van GLS komt in handen van Gergely Farkas, Managing Director GLS Europe East.

Dicht netwerk, korte doorlooptijden

Het depot bij Zagreb (Popovec) heeft bovendien de functie van landelijk distributiecentrum en is uitgerust met moderne veiligheidstechnologie en een robuust pakketsorteersysteem volgens de GLS norm. “Van meet af aan leveren wij binnenlandse pakketten in heel Kroatië met een standaard doorlooptijd van 24 uur”, legt Gergely Farkas uit. “Ook een groot aantal andere extra services zijn direct beschikbaar, zoals rembourszendingen en het vooraf informeren van particuliere ontvangers over een levering.”

Vanaf 1 september 2013 lopen via Zagreb ook de internationale GLS zendingen. Dagelijkse lijndiensten verbinden Kroatië in westelijke richting met Ljubljana (Slovenië), Ansfelden (Oostenrijk) en de Europese hub van GLS in Neuenstein (Duitsland). De snelle verbinding met Oost-Europa vindt plaats via de GLS hub in Boedapest (Hongarije). In landen als Hongarije en Slovenië levert GLS vanuit Kroatië met doorlooptijden van 24 tot 48 uur. Omgekeerd komen pakketten vanuit deze landen net zo snel aan in Kroatië. Vanuit de Europese hub in Neuenstein bedraagt de doorlooptijd voor Kroatische exportpakketten doorgaans 72 uur.

Start-ups Europe East succesvol

GLS Croatia is inmiddels de vierde start-up van GLS in de regio. Eerder gingen al nieuwe dochterondernemingen van start in Slowakije (2004), Tsjechië (2005) en Roemenië (2007). In Hongarije is GLS al sinds 1999 gevestigd met een eigen onderneming, in Slovenië vanaf 2000. Rico Back: “De oprichting van een onderneming in Kroatië strookt met onze netwerkstrategie. Onze kernmarkt is Europa en daarbij richten wij ons uiteraard vooral op de EU-landen.”