Clicky


Geen incidenten bij nieuwe scheepvaartroutes

Geen incidenten bij nieuwe scheepvaartroutes
01-08-2013 12:58 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - De nieuwe scheepvaartroutes op het Nederlandse deel van de Noordzee zorgen vooralsnog niet voor problemen. Schepen moeten sinds donderdag 02.00 uur de nieuwe routes varen en daarbij hebben zich nog geen incidenten voorgedaan.

"De scheepvaart is zelf goed op de hoogte", laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. Het kustwachtcentrum is extra paraat en houdt de routes nog een paar maanden verscherpt in de gaten.

Ook de kustwacht ondervindt 'helemaal geen problemen' met de nieuwe routes. "We hebben een of twee vissersschepen moeten vragen of ze op hoogte waren van de nieuwe situatie en die hebben hun koers aangepast", aldus een woordvoerder van de kustwacht. De wacht heeft twee schepen ingezet bij drukke punten in de Noordzee om de nieuwe scheepvaartroutes in goede banen te leiden.

Om het gebruik van de nieuwe scheepvaartroutes in goede banen te leiden, heeft Rijkswaterstaat de afgelopen dagen 28 boeien verlegd. De routewijziging in de Noordzee is volgens de organisatie een van de grootste van de wereld. De vaarroutes zijn aangepast omdat het steeds drukker wordt op de Noordzee.