Clicky


Mitsubishi TU100 op nieuwe combi de Koeijer Transport

Mitsubishi TU100 op nieuwe combi de Koeijer Transport
01-08-2013 11:19 | Overig | auteur De Redactie

YERSEKE - Vanaf deze week worden de Europese wegen weer verfraaid met een nieuwe combi van de Koeijer Transport uit Yerseke voorzien van een Mitsubishi TU100 onderbouw koel/vries machine. Door de compacte afmetingen van de TU100 en de hoge capaciteit door de 3D Scroll compressor is de Mitsubishi TU100 de meest logische keuze. Hoofdzakelijk wordt er vis en levende schaal- en schelpdieren vervoerd, zowel vers als ook diepvries.

Voor de Mitsubishi TU100 is dit geen probleem, met zijn capaciteit van 11060 Watt is de gewenste temperatuur in no time bereikt. Door het standaard start/stop systeem slaat de diesel af en reduceert daardoor het brandstof verbruik ernorm. Hierdoor is de CO2 uitstoot veel geringer,  waar het milieu dan ook weer baat bij heeft. In de bak is de ultradunne verdamper geplaatst, waarmee er zeer weinig laadruimte verloren gaat. In de low noise stand is de TU100 zeer geluidsarm. Stedelijk vervoer is dan ook mogelijk. De standaard timerfunctie in de afstandbediening laat de unit bij een ingestelde tijd inschakelen om de laadbak voor te koelen of vriezen.

De Koeijer Transport BV te Yerseke is één van de 5 transporteurs van KOTRA Logistic , die zijn gespecialiseerd in het vervoer van verse en diepgevroren vis en levende schaal- en schelpdieren. Daarnaast hebben ze een apart werkmaatschappij waarin het vervoer van diepvriesproducten is ondergebracht.

Dagelijks distribueren zij voor verschillende opdrachtgevers uit Europa en ver daar buiten, verse en diepgevroren producten vanuit het volledig volgens HACCP-normen geconditioneerde distributiecentrum in Yerseke. Het wagenpark, met een gemiddelde leeftijd van twee jaar, is up-to-date en betrouwbaar, FRC-gecertificeerd en voorzien van moderne koel- en vriesinstallaties zodat de verse en diepgevroren producten op de juiste temperatuur blijven, om snel en onder de juiste condities te worden afgeleverd.

Dag en nacht zijn meer dan 110 vrachtwagens onderweg in Europa.