Clicky


Dode bij ongeval na mogelijk gesjoemel met tachograaf

Dode bij ongeval na mogelijk gesjoemel met tachograaf [+foto's]
01-08-2013 10:21 | Buitenland | auteur De Redactie

VIESVILLE(B) - Woensdag vond er een dodelijk ongeval plaats op de Belgische E42 in Viesville. Daarbij kwam één persoon om het leven. Volgens de eerste onderzoeken blijkt dat er mogelijk is gesjoemeld met de tachograaf van de vrachtwagen.

Volgens het onderzoek gaf de tachograaf, in de vrachtwagen met Luxemburgs kenteken, aan dat er twee chauffeurs elkaar zouden aflossen maar in werkelijkheid bevond er zich maar één vrachtwagenchauffeur in de vrachtwagen.

De vrachtwagenchauffeur zegt dat hij tot dinsdagavond laat gewerkt had en dat hij van zijn baas woensdagochtend alweer om 05:00 uur moest beginnen.

Uit onderzoek blijkt tevens dat de chauffeur mogelijk in slaap is gevallen vlak voor het ongeval. Zijn vrachtwagen raakte van de weg en botste op een voertuig van wegwerkers. Door de klap botste dit voertuig op zijn beurt weer op een apparaat dat brandend materiaal bevatte. Hierdoor raakten drie wegwerkers ernstig verbrand. Een vierde wegwerker kwam onder het apparaat terecht en overleed ter plaatse.

Foto's van het ongeval vindt u hier.