Clicky


Havenmeester Rotterdam blij met nieuwe scheepvaartroutes

Havenmeester Rotterdam blij met nieuwe scheepvaartroutes
01-08-2013 09:49 | Algemeen | auteur De Redactie

Vandaag, donderdag 1 augustus heeft Rijkswaterstaat de scheepvaartroutes van het Nederlandse deel op de Noordzee ingrijpend gewijzigd. De belangrijkste veranderingen zijn: het aanloopgebied naar IJmuiden krijgt, net als bij Rotterdam, een verkeersscheidingsstelsel en de ankergebieden worden uitgebreid.

De Noordzee is een van de drukst bevaren zeeën ter wereld. De aanpassing van routes is nodig om de veiligheid van het scheepvaartverkeer te waarborgen, de bereikbaarheid van Amsterdam en Rotterdam te verbeteren en ruimte te bieden aan windenergie op zee.

René de Vries, (rijks)havenmeester Havenbedrijf Rotterdam: "Het Havenbedrijf is ingenomen met de aangepaste scheepvaartroutes op de Noordzee. Het biedt ruimte voor verdere scheepvaartontwikkeling. De aanloop van Rotterdam naar en van het noorden wordt verbeterd en de ankergebieden worden groter.  Dat is belangrijk vanwege de schaalvergroting van de scheepvaart, bijvoorbeeld in de containervaart.  Bovendien wordt het scheepvaartverkeer overzichtelijker. Voor de kapiteins en stuurmannen is varen in het aanloopgebied van de Rotterdamse haven enerverend.  Het is een van de drukste vaargebieden ter wereld. Schepen komen uit diverse richtingen."