Transport Online - Brouwers in actie tegen accijnsverhogingen

Brouwers in actie tegen accijnsverhogingen

Brouwers in actie tegen accijnsverhogingen
01-08-2013 09:43 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Brouwers en biercafés willen met een petitie een einde maken aan de geplande accijnsverhoging van veertien procent op bier, die op 1 januari ingaat. Vanaf donderdag roepen ze consumenten op om de petitie online te ondertekenen.

De brouwers stellen in een gezamenlijke verklaring dat de Nederlandse schatkist jaarlijks tientallen miljoenen euro's aan btw en accijnzen misloopt door de belastingverhogingen. Het steeds duurdere bier drijft Nederlanders naar België en Duitsland om daar pils en speciaalbier in te slaan. Ook kosten de accijnsverhogingen banen bij brouwers, leveranciers en afnemers.

De verzamelde stemmen worden in het najaar aangeboden aan de betrokken politici. Volgens de brouwers betaalt de Nederlandse biersector jaarlijks zo'n 390 miljoen euro aan bieraccijns, bijna een verdubbeling ten opzichte van 2002.

Onderzoeker Regiolink meldde eerder al dat het kabinet op 39 miljoen euro extra uit de biermarkt rekent na de accijnsverhoging van veertien procent. De onderzoekers ramen het bedrag echter op 26 miljoen euro. Onderzoeksbureau Panteia schat in dat de accijns- en btw-inkomsten op sterke dranken in 2013 en 2014 11,6 miljoen euro lager uitvallen in vergelijking met vorig jaar.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions