Clicky


Gemeente Schouwen-Duiveland vernieuwt haar vloot met twee nieuwe DAF LF45 voertuigen

Gemeente Schouwen-Duiveland vernieuwt haar vloot met twee nieuwe DAF LF45 voertuigen
31-07-2013 17:02 | DAF | auteur De Redactie

Twee nieuwe DAF FA LF45.220 trucks met de milieuvriendelijke Euro-5 EEV motor zijn door Jaap van der Vliet, verkoper bij BEST Trucks, overhandigd aan Jan-Willem Scheele, Team coördinator uitvoeringsbedrijf openbare ruimten gemeente Schouwen-Duiveland.

Belangrijk voor de aanschaf van de DAF’s is naast de wendbaarheid, mede de geringe breedte van de voertuigen die daardoor zonder problemen ook in de centra van de gemeenten kunnen werken.

De twee DAF FA LF45.220 wagens zijn uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak, een naar boven gerichte (staande) uitlaat, luxe chauffeursstoel, koelkast, een urenteller en het Track & Trace pakket. Speciaal voor winterse omstandigheden kan er een DIN-plaat aan de voorzijde van de wagens worden bevestigd ten behoeve van een sneeuwschuiver. De vaste laadbakken met een Hiab 013 autolaadkraan zijn opgebouwd door de firma
Hefmatic in Borssele.

De reinigingsdienst van de gemeente heeft 13 wagens, waarvan 9 DAF voertuigen. Het uitvoeringsbedrijf heeft nu twee nieuwe 12 ton’s DAF trucks.

De circa 85 professionele werknemers van het uitvoeringsbedrijf openbare ruimten, zorgen met medewerkers in de diverse functies, en de zelfstandige reinigingsdienst, voor de inzameling van zowel huishoudelijk- als bedrijfsafval en het handmatig vegen en de gladheidbestrijding, dit alles voor een schoon en leefbaar Schouwen-Duiveland.

Het opgehaalde afval wordt gescheiden en afgevoerd naar Vlissingen voor GTF-compostering, het plastic gaat ter verwerking naar Goes en de glascontainers worden getransporteerd naar de glasverwerking in Heiningen. Het uitvoeringsbedrijf openbare ruimten beschikt tevens over een veegwagen en een kolkenzuiger.

Het onderhoud wordt in eigenbeheer uitgevoerd waarvoor vier vaste monteur werkzaam zijn.

Jan-Willem Scheele spreekt over een perfecte samenwerking waarbij de goede service die de dealer biedt, samen met de prima prijs/kwaliteitverhouding en het uitstekende DAF product, positieve punten zijn.