Clicky

 
Transport Online - Boze Amsterdammers zetten bus stil

Boze Amsterdammers zetten bus stil

Boze Amsterdammers zetten bus stil
31-07-2013 15:33 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - Een groep boze buurtbewoners heeft woensdagmiddag ruim twee uur een lijnbus van het GVB bezet. Ze zijn kwaad omdat bus 22 een nieuwe route rijdt. Na een kort gesprek met woordvoerders van het GVB werd de actie beëindigd, zo laat het vervoerbedrijf weten. Met de actievoerders is afgesproken om binnen twee weken met elkaar om de tafel te gaan.

De ruim dertig actievoerders hielden de bus tegen ter hoogte van het Kattenburgerplein bij het Scheepvaartmuseum. Ze stonden met spandoeken en schreeuwen leuzen dat lijn 22 zijn oude route, die langs de Dappermarkt ging, terug moet krijgen. De route werd eind vorig jaar gewijzigd. Bij de actie was politie aanwezig.

Een woordvoerder van het GVB stelt in een reactie dat mensen met vragen of suggesties over de dienstregeling altijd contact op kunnen nemen en dat daarvoor geen bus voor stilgezet hoeft te worden. "Dit is alleen maar vervelend voor de reizigers", aldus de zegsman. Het GVB zegt wel vaker te maken hebben gehad met boze reizigers maar een actie als deze heeft nooit eerder plaatsgevonden. "Dat is ook erg ongewenst."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats