Clicky


Vrachtwagen van transportbedrijf Bas uit Etten-Leur doorstaat tornado

Vrachtwagen van transportbedrijf Bas uit Etten-Leur doorstaat tornado [+video]
30-07-2013 23:41 | Opmerkelijk | auteur De Redactie

GREZZAGO(Italië) - Chauffeur Arnold Heeren van transportbedrijf Bas uit Etten-Leur schrok zich maandagmiddag letterlijk een ongeluk toen een tornado over het industrieterrein in Italië trok.

Arnold had zich net gemeld in het kantoor van zijn laadadres in het plaatsje Grezzago vlakbij Milaan en stond op zijn beurt te wachten toen het noodlot toesloeg. Een tornado raasde over het terrein waardoor er een zeil door het raam van het kantoor werd geslagen. Hij zocht meteen beschutting onder een bureau.

Toen het lawaai over was keek hij naar buiten en zag wat voor ravage er door de tornado was aangericht. Om hem heen lagen vrachtwagens op hun kant en het hokje waarin hij zich zojuist had gemeld bij de ingang was meters verderop geslingerd.

Door het eigen gewicht van de plywood opbouw en de motorwagen zelf is zijn eigen vrachtwagen niet omgevallen in tegenstelling tot zijn aanhanger en andere vrachtwagens om hem heen. Arnold is met de schrik vrijgekomen en ter observatie mee naar het ziekenhuis genomen.

Naar alle waarschijnlijkheid kunnen Arnold en de vrachtauto weer op eigen kracht naar Nederland komen, meldt het transportbedrijf.