Havenbedrijf Rotterdam gaat in zee met Fujitsu

Havenbedrijf Rotterdam gaat in zee met Fujitsu
30-07-2013 16:56 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Vandaag, dinsdag 30 juli, tekent het Havenbedrijf Rotterdam een contract met IT-leverancier Fujitsu voor het uitbesteden van het eindgebruikersbeheer van het Havenbedrijf. De deal is bijzonder omdat de Europese aanbesteding voor het kavel eindgebruikersbeheer de eerste grote ICT outsourcingsdeal (>10 miljoen) is, die in Nederland conform de richtlijnen voor prestatie-inkoop is gegund.

De aanbesteding voor het uitbesteden van het eindgebruikersbeheer is de eerste grote stap in de IT sourcingstrategie van Havenbedrijf Rotterdam. Hiermee wil Havenbedrijf Rotterdam zijn IT-dienstverlening de komende jaren gefaseerd hercontracteren. Beide partijen tekenen een contract voor de duur van vijf jaar, met 2 keer een optie tot verlenging van één jaar. De bedoeling is dat Fujitsu vanaf 1 april 2014 volledige verantwoordelijkheid draagt voor het eindgebruikersbeheer van Havenbedrijf Rotterdam.

Eindgebruikersbeheer volledig uitbesteed

De aanbesteding bestond uit twee onderdelen: kantoorautomatisering en servicedesk. Havenbedrijf Rotterdam wil door deze twee facetten van dienstverlening uit te besteden verschillende doelstellingen realiseren. Om dit te realiseren moet de regievoering over verschillende clusters optimaal zijn. Erwin Piet, Hoofd inkoop Havenbedrijf Rotterdam: “Het is voor ons belangrijk dat werknemers een flexibele werkplek krijgen, zodat zij vanaf verschillende locaties aan de slag kunnen. Daarnaast is het voor ons van belang dat onze werknemers met al hun IT-vragen op één plek centraal terecht kunnen. Daarom zijn wij bewust op zoek gegaan naar een partij die deze vereisten realiseert en ons daarin ontzorgt.”

Kwaliteit voorop in gunning

Voor de opdracht heeft Havenbedrijf Rotterdam bewust gekozen voor een aanbesteding met een sterk kwalitatief gunningskarakter. Door de richtlijnen voor prestatie-inkoop te hanteren bij de aanbesteding wilde het een performer aan zich binden die kansen benut die kwaliteit toevoegen aan de opdracht. Tegelijkertijd was Havenbedrijf Rotterdam op zoek naar een leverancier die de risico’s die uit het project voortvloeien tot een minimum kan beperken.

Van de zes partijen die zich inschreven voor de gunning kwam Fujitsu als beste uit de bus. Erwin Piet: “De kwaliteit van de diensten voor de eindgebruiker hebben wij zwaar mee laten wegen in de aanbesteding. Wij kiezen voor Fujitsu omdat zij voor ons de beste partij zijn om te zorgen voor een probleemloze transitie en maximale ontzorging.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden