Clicky


Twee nieuwe Volvo’s FH met Fuel Advice voor Breewel Transport

Twee nieuwe Volvo’s FH met Fuel Advice voor Breewel Transport
30-07-2013 15:32 | Volvo | auteur De Redactie

Breewel Transport is een familiebedrijf met het hoofdkantoor in Mijdrecht, dat met 180 trucks gespecialiseerd is in geconditioneerde fijnmazige distributie van bloemen en planten naar Frankrijk. De onderneming bestaat sinds 1945 en heeft onlangs twee nieuwe Volvo’s FH Euro 6 460 pk in gebruik genomen. De trucks zijn uitgerust met de service Fuel Advice die  transportbedrijven helpt bij het verlagen van de brandstofkosten. De aflevering is gedaan door Volvo Truck Center Aalsmeer.

Peter Breewel is een van de directeuren van het bedrijf, dat een wagenpark telt van circa 180 eenheden. De nieuw aangeschafte Volvo’s FH zijn de eerste Volvo’s die in gebruik zijn genomen: “De eerste contacten met Volvo Truck Center zijn nu zo’n twee jaar geleden gelegd. Met de komst van Euro 6 ontstond er voor ons een mooie gelegenheid onze vloot uit breiden met Volvo. Vanaf het papier beloofde deze truck al veel. Binnen Breewel houden we de marktontwikkelingen goed in de gaten en moeten we scherp zijn op efficiënte inzet van ons materieel. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de Volvo FH Euro 6 die verwachtingen gaat waarmaken.”

Optimaal profiteren

Voor de aflevering van de nieuwe Volvo’s FH heeft Volvo Truck Center aan vier chauffeurs van Breewel Transport een training 'Zuinig rijden' gegeven. Peter Breewel: "Zuinig rijden is door Volvo Truck Center gegeven in het kader van Code 95. Wij vinden trainingen heel erg belangrijk, door continu te streven naar verbeteringen op het gebied van kwaliteit, efficiency en opleiding van onze medewerkers, laten we niets aan het toeval over. Dit vormt de basis van ons succes. De nieuwe Volvo’s FH beschikken over een Euro 6 motor en andere noviteiten. In dat kader vonden wij het belangrijk dat de chauffeurs die ermee moeten gaan rijden een uitvoerige instructie kregen. De technische innovaties hebben gevolgen voor het rij- en stuurgedrag van de chauffeur. Wanneer ze goed voorbereid met de nieuwe FH's gaan rijden, kunnen wij als bedrijf optimaal profiteren van de mogelijkheden tot brandstofbesparing."

Daarnaast maakt Breewel Transport gebruik van ‘Fuel Advice’. Deze nieuwe service van Volvo Trucks helpt transportbedrijven bij het verlagen van hun brandstofkosten. Een Fuel Advisor staat het transportbedrijf bij met zowel het bijhouden van het brandstofverbruik als het advies voor de chauffeur. De resultaten zijn blijvend, met besparingen tot 5 procent.

De trainingen zijn gegeven in de nieuwe Volvo FH trainingstruck van VTC.