Clicky


Oliemaatschappij BP ziet winst fors dalen

Oliemaatschappij BP ziet winst fors dalen
30-07-2013 10:23 | Financieel | auteur De Redactie

(Novum) - De Britse oliemaatschappij BP heeft tussen april en juni een kwart minder winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Oorzaak voor de daling zijn lagere olieprijzen en hogere belastingen. Ook vielen de opbrengsten uit Rusland flink tegen, onder meer door de lage waarde van de roebel. Dat meldt BP dinsdag.

De winst van het oliebedrijf kwam uit op 2,7 miljard dollar (twee miljard euro), ten opzichte van 3,6 miljard dollar in het tweede kwartaal van vorig jaar. In de eerste drie maanden van dit jaar hield BP 4,3 miljard euro over.

De totale productie van olie en gas groeide met 4,4 procent als gevolg van projecten in Angola en Noorwegen, zo meldt British Petroleum. De productie komt daarmee op 3,2 miljoen vaten per dag.

Ook maakte het oliebedrijf afgelopen kwartaal tweehonderd miljoen dollar vrij voor de mogelijke kosten van de olieramp in de Golf van Mexico van drie jaar geleden. BP heeft nu 42,4 miljard dollar (31,8 miljard euro) ingeruimd voor eventuele schadevergoedingen.