Teeven: geen onduidelijkheid door 130 km-wegen

Teeven: geen onduidelijkheid door 130 km-wegen
29-07-2013 13:24 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG (Novum) - De maximumsnelheid van 130 kilometer per uur heeft niet geleid tot onduidelijkheid. Het aantal overtredingen is namelijk afgenomen in de eerste vier maanden van dit jaar, schrijft staatssecretaris van Justitie Fred Teeven (VVD) in antwoord op Kamervragen van SP'er Nine Kooiman.

In de laatste vier maanden van 2012 werden 15.171 overtredingen begaan op wegen waar 130 mag worden gereden. Dit aantal daalde in de eerste vier maanden van dit jaar naar 12.096. "De opvatting dat de nieuwe maximumsnelheid voor onduidelijkheid heeft gezorgd deel ik dan ook niet", schrijft Teeven.

Kooiman verwijst naar de ANWB, die vorig jaar stelde dat de maximumsnelheid voor onduidelijkheid zorgde, vooral vanwege verwarrende borden langs de snelweg. Minister van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD) liet daarop al weten dat onduidelijke verkeersborden zouden worden aangepast.

Teeven spreekt verder tegen dat dit jaar waarschijnlijk meer dan 1 miljard euro aan verkeersboetes wordt geïnd, zoals het AD eerder schreef. Dat zou een stijging zijn van een derde ten opzichte van vorig jaar. Voor dit jaar is een bedrag van 912 miljoen ingeboekt en vorig jaar werd 898 miljoen euro geïncasseerd, schrijft Teeven. "Op basis van de huidige inzichten is de stelling dat sprake zou zijn van een stijging van dertig procent dus onjuist."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden