Tanker lekt vijftig ton olie in zee bij Thais eiland Samet

Tanker lekt vijftig ton olie in zee bij Thais eiland Samet
29-07-2013 10:00 | Algemeen | auteur De Redactie

BANGKOK (Novum/AP) - De kust van het Thaise eiland Samet, een belangrijke toeristische trekpleister in de Golf van Thailand, is besmeurd met olie. Dat hebben de autoriteiten maandag gezegd. De olie is afkomstig van een lek in een pijpleiding van staatsbedrijf PTT. Zaterdag lekte ongeveer vijftig ton ruwe olie in zee en pogingen de olie op te ruimen waren tot dusverre tevergeefs.

De autoriteiten op Samet hebben een baai van het eiland afgesloten en er zijn driehonderd mensen ingezet om de olie op te ruimen. Toeristen wordt aangeraden niet naar het strand bij de Prao-baai te gaan. "De hoogste prioriteit heeft nu het opruimen van de olie op het zand en in het zeewater en ervoor zorgen dat de olie niet op andere stranden terechtkomt", zei Supeepat Chongpanish. "Dit is een prachtig, wit zandstrand dus we willen de vervuiling zo snel mogelijk opruimen."

PTT kwam het lek zaterdag op het spoor toen een tanker buitengaats was afgemeerd en via de pijpleiding olie loste, bestemd voor de raffinaderij in Map Ta Phut. Het bedrijf heeft een deskundige op het gebied van olielekken naar het rampgebied gehaald en ook de Thaise marine wordt ingezet om de olie op te ruimen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden